۲۷ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۰۸

کمبود اعتبارات و جان‌هایی که به خطر می‌افتد؛

بار معادن بر دوش جاده روستایی «کوه باداموئیه»/ مردم گلایه مندند

بار معادن بر دوش جاده روستایی «کوه باداموئیه»/ مردم گلایه مندند

کرمان - ایمنی جاده منطقه «کوه باداموئیه کرمان» در حالی در گرو تأمین اعتبار است که طی چهار سال گذشته ۶۰ نفر در این جاده کشته و ۳۵۰ نفر هم مجروح شده‌اند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها -جاده منطقه کوه باداموئیه کرمان حدود ۹ روستا را در خود جای داده و تحت عنوان جاده روستایی تعریف شده است اما به دلیل موقعیت آن، محل عبور و مرور ماشین‌های سنگین است. این درحالی است که مردم بومی منطقه معتقد هستند که این جاده زیرساخت لازم برای عبور و مرور وسایل نقلیه را ندارد.

همه افرادی که در یک جامعه زندگی می‌کنند، دارای یکسری حقوق اولیه ای هستند که باید تأمین شود تا بتوانند بستر لازم برای داشتن یک زندگی خوب را فراهم کنند از جمله این حقوق می‌توان به زیرساخت‌های لازم همچون آب، برق، گاز، جاده استاندارد، امکانات بهداشتی و فرهنگی اشاره کرد.

ازطرف دیگر استان کرمان علی رغم اینکه دارای ظرفیت‌های زیادی در حوزه‌های طبیعی مختلف همچون معادن و شرکت‌های بزرگ است اما گاهاً دیده می‌شود مردم بومی که در نزدیکی این معادن زندگی می‌کنند، از امکانات زیرساختی لازم برخوردار نیستند. به عنوان مصداق می‌توان به بخش مرکزی شهرستان کرمان یعنی جاده‌ای که از دو راهی اختیارآباد شروع و حدود ۶۰ کیلومتر ادامه دارد، اشاره کرد. در طول این مسیر شاهد استقرار معادن مختلف هستیم و علی رغم اینکه عرض جاده بسیار کم یعنی بین ۵ تا ۶ متر است، اما شاهد عبور و مرور ماشین‌های سنگینی هستیم که وضعیت این جاده را بسیار خطرناک کرده است.

گوش سنگین مسئولان در برابر مشکلات مردم

در این راستا یکی از مردم بومی روستای کوه باداموئیه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مشکلات موجود در خصوص جاده، چند سال است که مطرح می‌شود اما متأسفانه ترتیب اثری داده نشده است و در نتیجه شاهد تلفات و کشته شدن چندین نفر از عزیزان خود بوده‌ایم، از جمله این مشکلات، عرض کم جاده است که به هیچ وجه دارای استاندارد لازم نیست به طوری که اگر دو ماشین در عرض یکدیگر حرکت کند، دچار سانحه می‌شود.

مشکلات موجود در خصوص جاده، چند سال است که مطرح می‌شود اما متأسفانه ترتیب اثری داده نشده است و در نتیجه شاهد تلفات و کشته شدن چندین نفر از عزیزان خود بوده‌ایم وی با اشاره به اینکه کم عرض بودن جاده باعث بالا رفتن تلفات شده است، اظهار داشت: هنگامی که تعدادی از مردم جهت رفتن به محل کار وارد شهر کرمان می‌شوند، هنگام برگشت و با توجه به شرایط جاده بعضاً شاهد بروز حادثه هستیم همچنین این جاده دارای نقاط حادثه‌خیز زیادی است که دید راننده را به شدت کاهش می‌دهد و موجب تصادف می‌شود.

این شهروند ساکن روستای کوه باداموئیه کرمان ادامه داد: این جاده تحت عنوان جاده روستایی تعریف شده است اما متأسفانه شاهد عبور و مرور متعدد ماشین‌های سنگین هستیم.

یکی دیگر از مردم بومی منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت جاده روستایی افزود: از دیگر مسائل مربوط به جاده کوه باداموئیه، حضور مردم شهر کرمان جهت تفریح در منطقه است که به دلیل استاندارد نبودن جاده، مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: مسئولان مربوطه نیز نبود بودجه و اعتبار را مطرح می‌کنند اما این موضوع دلیل نمی‌شود که به مشکلات اساسی مردم یعنی امنیت جانی آنها است، رسیدگی لازم انجام نشود. تقاضا داریم که مسئولان مربوطه، اعتبار لازم را جهت تعریض این جاده در نظر گرفته و نقاط حاصل حادثه‌خیز را اصلاح کنند تا شاهد تلفات بیشتری در این جاده نباشیم.

جاده منطقه کوه باداموئیه کرمان و اعتباری که اختصاص نیافت

وحید علی محمدی دهیار روستای کوه باداموئیه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: جاده‌ای که از دو راهی اختیارآباد آغاز می‌شود و حدود ۶۰ کیلومتر ادامه دارد، در مسیر آن ۹ روستا (چاه کنوئیه، هنوج، کوه باداموئیه، دهنوئیه، شمس آباد، چشمه گز، استخروئیه، بوج و بی بی حیات) قرار دارد که بالغ بر ۴ هزار نفر جمعیت دارد و از توابع بخش مرکزی کرمان محسوب می‌شوند، متأسفانه عرض این جاده کم، هیچ‌گونه شانه خاکی ندارد و چندین معدن فعال و غیرفعال در مسیر جاده قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه این جاده علائم هشداردهنده اندک و پیچ‌های پی در پی دارد که باعث می‌شود دید رانندگان به شدت کاهش یابد و می‌تواند زمینه ساز تصادف و سوانح رانندگی زیادی شوند همچنانکه متأسفانه آمار تصادفات در این جاده بالا است، عنوان کرد: در سالیان گذشته جلسات و پیگیری‌های لازم با مسئولان انجام شد و حتی در سال ۹۷ با پیگیری‌های انجام شده، اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کرمان با انجام کار کارشناسی برآورد هزینه لازم جهت اصلاح مشکلات جاده را انجام داد و مبلغ لازم در این زمینه را ۸ میلیارد تومان عنوان کرد.

در سالیان گذشته جلسات و پیگیری‌های لازم با مسئولان انجام شد و حتی در سال ۹۷ با پیگیری‌های انجام شده، اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کرمان با انجام کار کارشناسی برآورد هزینه لازم جهت اصلاح مشکلات جاده را انجام داد و مبلغ لازم در این زمینه را ۸ میلیارد تومان عنوان کرد دهیار روستای کوه باداموئیه تصریح کرد: پس از این برآورد هزینه، اداره راهداری معتقد بود که این مبلغ باید توسط فرمانداری تأمین شود و این اداره به عنوان مجری اقدام به بازسازی و اصلاح جاده کند اما متأسفانه در عمل هیچ‌گونه تأمین اعتبار و بازسازی جاده اتفاق نیفتاد.

۶۰ کشته در جاده کوه باداموئیه طی ۴ سال

محمدحسین برجعلی رئیس شورای روستای شمس آباد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت نابسامان جاده روستایی منطقه کوه باداموئیه، افزود: واقعیت این است که این جاده علی رغم داشتن عرض کمتر از ۵ متر، روزانه بیش از ۱۵ ماشین سنگین تریلی از این جاده عبور می‌کند در صورتی که زیرساخت این جاده به هیچ وجه برای استفاده از ماشین‌های سنگین قابل استفاده نیست.

وی با بیان این مطلب که در ۴ سال اخیر بیش از ۶۰ کشته و ۳۶۰ جرحی در این جاده اتفاق افتاده است، اضافه کرد: درخواستی که ما از مسئولان داریم این است که نقاط حادثه خیز جاده اصلاح، عرض آن را افزایش داده و شانه خاکی را نیز اضافه کنند.

برجعلی با اشاره به اینکه فرمانداری شهرستان کرمان اعتقاد دارد که به این منطقه به دلیل روستایی بودن آن اعتبار قابل ملاحظه‌ای اختصاص پیدا نمی‌کند و اداره راهداری نیز خود را صرفاً مجری طرح می‌داند، ابراز داشت: از سوی میراث فرهنگی کوه باداموئیه به عنوان «بام کرمان» معرفی شده است و یک فرصت گردشگری را ایجاد می‌کند اما به دلیل نامناسب بودن زیرساخت جاده‌ای، این ظرفیت درحال کم رنگ شدن است.

اعتبار مورد نیاز جاده کوه باداموئیه در بودجه سال آینده دیده شود

در ادامه سید مصطفی میرصادقی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه جاده منطقه کوه باداموئیه «روستایی» تعریف شده است، افزود: در حال حاضر یک معدن زغالسنگ هم در حال فعالیت است که موجب عبور و مرور و تردد ماشین‌های سنگین از این جاده شده است از طرف دیگر با توجه به اینکه تنها مسیر تردد، همین محور است، نمی‌توان مانع آنها شد البته در صورت عدم رعایت سرعت و داشتن بار بیش از حد مجاز می‌توان با آنها برخورد کرد.

وی با اشاره به اینکه معدن‌های فعال در این منطقه نیز باید در حد نیاز در کنار اعتبار دولتی آنها نیز مشارکت کنند تا هرچه زودتر مشکلات این جاده نیز برطرف شود، اظهار داشت: پیشنهاد ما این است که با توجه به اینکه در فصل بررسی بودجه سال آینده هستیم، دهیاری این روستا از طریق نامه نگاری با فرمانداری و متعاقباً کار کارشناسی توسط اداره راهداری و برآورد هزینه و چانه زنی در این زمینه و مطرح کردن آن در کمیته برنامه ریزی فرمانداری شهرستان کرمان، اعتبار لازم را اخذ و عملیات اصلاح و بازسازی این جاده آغاز شود.

معادنی که زیر بار مسئولیت اجتماعی نمی‌روند

وفا خیراندیش معاون عمرانی فرماندار کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات جاده منطقه کوه باداموئیه، افزود: طی مکاتباتی که چند سال پیش مردم و مسئولان بومی منطقه کوه باداموئیه برای حل مشکلات جاده انجام داده بودند، مکاتباتی از جانب فرمانداری انجام و در ادامه اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کرمان کار کارشناسی را انجام و مبلغ ۸ میلیارد تومان برآورد هزینه جهت بهبود وضعیت جاده منطقه کوه باداموئیه انجام داده بود که در نهایت به دلیل وجود تورم، اسناد خزانه و بالا بودن هزینه‌ها متأسفانه کار انجام نشد.

وی با تأیید مشکلات جاده منطقه کوه باداموئیه، تصریح کرد: در کنار مسائل فنی و زیرساختی، مباحث فرهنگی در حوزه ترافیک و رانندگی نیز در بالا بردن آمار تصادفات و سوانح رانندگی تأثیر مستقیمی دارد لذا عمده تلفات در این جاده به نحوه رانندگی افراد برمی گردد.

جلساتی با برخی از معادن نیز جهت همکاری گرفته شد که آنها توجیهاتی آوردند، به عنوان مثال مطرح کردند به دلیل اینکه امکان دارد تا چند سال آینده ذخایر آنها به اتمام برسد، به صرفه نیست که فعالیت‌های پرهزینه و زیرساختی انجام دهند که قابل قبول و منطقی نیست معاون عمرانی فرماندار کرمان با بیان این مطلب که سال گذشته اعتباری برای نقاط حادثه خیز جاده‌ها گذاشته شد که جاده کوه باداموئیه یکی از آن جاده‌ها بود اما به دلیل تورم بالا و افزایش هزینه‌های راه، فعالیت قابل توجهی انجام نشد.

خیراندیش اضافه کرد: در شرایط کنونی باید از راه‌های مختلف همچون پیگیری جهت افزایش اعتبار، چانه زنی توسط نمایند های مجلس برای افزایش اعتبار، مشارکت مالی و عمرانی معادن حاضر در منطقه استفاده کرد تا بتوان اعتبار لازم را تخصیص و مشکلات جاده منطقه کوه باداموئیه برطرف شود در نتیجه ما به سهم خود و همچنین مسئول محلی نیز باید در اوایل سال آینده به شکل جدی به دنبال اخذ اعتبار باشند.

وی اضافه کرد: جلساتی با برخی از معادن نیز جهت همکاری گرفته شد که آنها توجیهاتی آوردند، به عنوان مثال مطرح کردند به دلیل اینکه امکان دارد تا چند سال آینده ذخایر آنها به اتمام برسد، به صرفه نیست که فعالیت‌های پرهزینه و زیرساختی انجام دهند که قابل قبول و منطقی نیست.

به نظر می‌رسد جاده منطقه کوه باداموئیه که تحت عنوان جاده روستایی تعریف شده است، باید کاربری آن نیز همانند یک جاده روستایی باشد که واقعیت چیز دیگری است لذا باید با توجه به این مسئله و آمار تلفات قابل توجه این جاده، اعتبار ویژه ای نیز برای جاده منطقه کوه باداموئیه در نظر گرفت در غیر این صورت مطمئناً شاهد بالا رفتن تلفات و مشکلات بعدی خواهیم بود.

همچنین نکته قابل تأمل دیگر در وضعیت جاده منطقه کوه باداموئیه این است که چرا وقتی ۳ یا ۴ سال پیش نامه نگاری انجام شده و برآورده هزینه نیز شده است و باتوجه به اهمیت موضوع، اقدام ویژه و قابل توجهی انجام نشده است! لذا انتظار می‌رفت که مسئولان مربوطه خیلی زودتر به دنبال رفع مشکلات جاده باشند تا هرچند روز یک بار شاهد رخداد وقایع تلخی همچون تصادفات و نارضایتی مردم منطقه نباشیم.

کد خبر 5147484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • پورقربانی IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      0 1
      باتشکرازخبرگزاری مهر..اگرمسئولین واقعادلسوزمردم هستن یک فکراساسی بکنند برای این جاده که قتلگاه شده..باتشکر